چاي با عطر بهار نارنج

 

 

 

بيشترين تاثير بهارنارنج بر سيستم عصبي است و در تمام كتاب‌ها از خواص خواب‌آوري و آرام‌بخشي آن ياد شده است.بهارنارنج تقويت‌كننده قلب و دستگاه گوارش هم هست. بهارنارنج در درمان سردردهاي عصبي بويژه سردردهايي با منشأ ميگرني، تاثير فراواني دارد.همچنين در درمان درد‌هاي عادت ماهانه زنان، تپش نامنظم قلب، تشويش، اضطراب، تحريكات عصبي و حتي جلوگيري از آبريزش بيني و زكام موثر است.مخلوط بهارنارنج با آب كرفس براي دفع سنگ كليه و مثانه بسيار مفيد است و آشاميدن آن در صبح ناشتا براي قطع اسهال توصيه مي‌شود.كساني كه اشتهاي خوبي براي خوردن غذا ندارند، مي‌توانند از عرق بهارنارنج به عنوان اشتهاآور استفاده كنند. بعضي نيز معتقدند بهارنارنج افزون بر درمان ضعف اعصاب، در رفع سكسكه و درمان آن نيز موثر است.در تحقيقات جديد بهارنارنج اثراتي مشابه ديازپام در كاهش اضطراب بيماران قبل از عمل جراحي نشان داده است.

 

روش استفاده

بهارنارنج را بايد صبح زود وقتي كه به حالت غنچه نشكفته است، از درخت جدا كرده و بلافاصله در محلي تاريك خشك كرد تا تغيير رنگ پيدا نكند.همچنين براي تهيه چاي بهارنارنج 20 گرم گل بهارنارنج را در چهار ليوان آب‌جوش به مدت 15 دقيقه دم مي‌كنند. سپس آن را صاف كرده و همراه عسل (به ازاي هر استكان يك قاشق عسل) يا شكر سرخ ميل مي‌كنند. از بهارنارنج كه طبيعتي گرم و خشك دارد، براي معطر كردن چاي معمولي نيز استفاده مي‌شود.همچنين از عرق بهارنارنج كه از تقطير بهارنارنج به وسيله بخار آب تهيه مي‌شود در كنار كاربردهاي درماني، در تهيه شربت نيز استفاده مي‌شود، اما بايد به خاطر داشت كه عرق بهارنارنج را به علت فساد سريع نبايد به مدت‌طولاني نگه داشته شود.

عوارض جانبي

اگرچه در كتب قديمي آمده است بوييدن شكوفه نارنج، تقويت‌كننده اعصاب و از بين‌ برنده زكام است، اما بعضي معتقدند بوييدن زياد بهارنارنج باعث بي‌خوابي مي‌شود.

 




تاريخ : یک شنبه 8 مرداد 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |